Paus för nya ärenden

Antidiskrimineringsbyrån Väst har för närvarande inte kapacitet att inleda ytterligare utredningar.
Det betyder att vi under en tid framöver behöver pausa nya ärenden för att kunna arbeta med de ärenden som redan finns hos oss.

Vad gäller under den här tiden för den som vill kontakta oss?
Vi har en kö för ärenden som tyvärr är full, och de personer som redan står i kön påverkas inte av den här situationen. Det går fortfarande bra vem som helst att kontakta oss för juridisk rådgivning under den kommande tiden.

Vi hoppas att snart kunna utreda nya ärenden.
Då kommer vi att att informera om det på vår hemsida och våra sociala medier.

Vi tackar för ert tålamod och förståelse.

Vi fyller tio år! / Turning 10!

I år, 2022, har Antidiskrimineringsbyrån Väst funnits i tio år.  Vi firar vårt jubileum på Kulturhuset Bergsjön lördag 19 november klockan 12.30-15.30.  Vi bjuder på en poesi av Yasmin Omar, dans av Danskompaniet Spinn och musik av LecheBurre.  Det blir tal av...

läs mer

Vi behöver prata om AI

På senare år har AI allt oftare diskuterats i samband med mänskliga rättigheter, diskriminering och etik. Just nu pågår en lagstiftningsprocess i EU för att harmonisera AI i unionen, EU IA Act.  Lagen ska bland annat säkra att de grundläggande rättigheterna...

läs mer

MR i valrörelsen

Mänskliga rättigheter och icke-diskriminering är inte huvudfrågor i valrörelsen.  Men de är inte helt osynliga. Vi har gjort ett axplock. Mänskliga rättigheter och icke-diskriminering är stora ämnen. När en delar upp i MR i sakfrågor eller perspektiv kan partiernas...

läs mer