Paus för nya ärenden

Antidiskrimineringsbyrån Väst har för närvarande inte kapacitet att inleda ytterligare utredningar.
Det betyder att vi under en tid framöver behöver pausa nya ärenden för att kunna arbeta med de ärenden som redan finns hos oss.

Vad gäller under den här tiden för den som vill kontakta oss?
Vi har en kö för ärenden som tyvärr är full, och de personer som redan står i kön påverkas inte av den här situationen. Det går fortfarande bra vem som helst att kontakta oss för juridisk rådgivning under den kommande tiden.

Vi hoppas att snart kunna utreda nya ärenden.
Då kommer vi att att informera om det på vår hemsida och våra sociala medier.

Vi tackar för ert tålamod och förståelse.

Sommarstängt / Closed for the summer 2022

Det är många som har vänt sig till oss under året. Ett stort tack för det förtroende ni visat oss. Mellan 25 juni och 22 augusti har vi sommarstängt. Men det går alltid att skicka ett meddelande så hör vi av oss när vi öppnar igen. Kontaktinformation hittar du via...

läs mer

Bevisa med inspelning!

Vad behövs för att att vinna en tvist? Inspelningar är exempel på bra bevisning. En av våra jurister, Carin Apelmo, intervjuades i Göteborgs-Posten 6 juni 2022. Artikeln handlar om vad du som enskild person kan göra om du upplever diskriminering eller missgynnande. ...

läs mer

Hbtqi+rapporten omskriven

Tidningen Fempers Nyheter har skrivit om rapporten Hbtqi+personers livsvillkor i Göteborg 2021 som utfördes av Antidiskrimineringsbyrån Väst. Artikeln publicerades 16 maj 2022 och är skriven av reportern Christin Sandberg. Den finns att läsa på...

läs mer