Ny styrelse 2022

Vi hade årsmöte 30 mars 2022. Då valdes en ny styrelse för år 2022. Den här gången var Grith Fjeldmose, kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg, mötesordförande.

Ordförande: Andreas Hernbo

Vice ordförande: Miriam Nokrach

Kassör: David Nilsson

Ledamöter: Cecilia Sohlberg, Janiche Opsahl, Domino Kai, Victoria Trygg

Ersättare: Annika Larsson, Timo Lyyra, Kerstin Nilsson

 

Vi behöver prata om AI

På senare år har AI allt oftare diskuterats i samband med mänskliga rättigheter, diskriminering och etik. Just nu pågår en lagstiftningsprocess i EU för att harmonisera AI i unionen, EU IA Act.  Lagen ska bland annat säkra att de grundläggande rättigheterna...

läs mer

MR i valrörelsen

Mänskliga rättigheter och icke-diskriminering är inte huvudfrågor i valrörelsen.  Men de är inte helt osynliga. Vi har gjort ett axplock. Mänskliga rättigheter och icke-diskriminering är stora ämnen. När en delar upp i MR i sakfrågor eller perspektiv kan partiernas...

läs mer

Välkommen att kontakta oss! / Get in touch with us!

Du kan kontakta oss på flera sätt. Vår juridiska rådgivning kan du nå på flera sätt. På vår hemsida adbvast.se finns ett formulär att fylla i. Du kan också mejla till radgivning@adbvast.se eller ringa 073-856 44 00. Våra jurister tar hand om din fråga/ärende i tur och...

läs mer